Hvordan er kjeder generelt skadet?

De viktigste feilmodusene i kjeden er som følger:
1. Kjedeutmattingsskader: Kjedeelementene utsettes for varierende påkjenninger.Etter et visst antall sykluser er kjedeplaten utmattet og knust, og rullene og hylsene påvirkes av tretthetsskader.For en riktig smurt lukket drivenhet er tretthetsskader hovedfaktoren som bestemmer kjededriftens arbeidskapasitet.
2. Kjedehengselsslitasje: Det er en av de vanligste sviktformene.Slitasje forlenger stigningen til de ytre leddene i kjedet, og øker ujevnheten i stigningen til de indre og ytre leddene;samtidig er den totale lengden på kjedet forlenget, noe som resulterer i løse kjedekanter.Alle disse vil øke den dynamiske belastningen, forårsake vibrasjoner, forårsake dårlig inngrep, hoppe over tenner og gjensidig kollisjon av kjedekanter.Åpen girkasse, tøffe arbeidsforhold, dårlig smøring, for høyt hengseltrykk osv. vil forverre kjedehengselsslitasjen og redusere levetiden.
3. Liming av kjedehengsler: Når smøringen er feil eller hastigheten er for høy, er friksjonsoverflaten til tappakselen og hylsen som utgjør hengselparet utsatt for limskade.
4. Flere støtbrudd: Ved gjentatt start, bremsing, reversering eller gjentatte støtbelastninger vil rullene og hylsene bli slått og ødelagt.
5. Den statiske styrken til kjedet er brutt: når lavhastighets- og kraftig kjede er overbelastet, er det utsatt for brudd på grunn av utilstrekkelig statisk styrke.

20b rullekjede


Innleggstid: 30. august 2023